Jouw aankoop

Behaag het Houtland is een campagne van het Regionaal Landschap Houtland om autochtone hagen en heggen te promoten. Hiermee sluiten we aan bij de Vlaamse actie "Plant van Hier" , die de opkweek van autochtoon plantgoed wil stimuleren.

    • Autochtone planten stammen genetisch af van bomen en struiken die zich na de laatste ijstijd spontaan in onze gebieden gevestigd hebben. Ze hebben zich aangepast aan het klimaat en de bodems van het Houtland waardoor ze minder te kampen hebben met ziektes.
    • Het gebruik van autochtone planten is een eenvoudige manier om meer dieren in je tuin of weiland aan te trekken.
    • Ze bieden bovendien een mooie en natuurlijke aanblik in elk seizoen.
    • En tot slot: ze zijn goedkoop!

Naast autochtone bomen en struiken biedt het Regionaal Landschap Houtland je ook de kans om enkele soorten appelaars, perelaars, pruimelaars, kers- of kriekelaars en notelaars aan te kopen. Alle voorgestelde soorten zijn zelfbestuivend en kunnen dus ook als solitaire boom aangeplant worden. Alle bomen werden ook gekozen op ziekteresistentie.

Je dient rekening  te houden met een plantafstand van tien meter als je meer dan één boom wil aanplanten. Mocht je tien of meer fruitbomen wensen voor je boomgaard dan is het interessant om contact op te nemen met onze landschapsanimator. Hij kan je extra info geven over de aanleg en eventuele bijkomende soorten.

Mocht je komende winter overwegen een haag, heg, houtkant of (fruit)boom aan te planten, dan biedt het Regionaal Landschap Houtland je tegen interessante tarieven plantgoed aan.

Bestelformulier