Jouw boomgaard

Hoogstamboomgaarden zijn traditioneel terug te vinden op de huisweides van boerderijen. Hoogstammige fruitbomen zorgen voor een aantrekkelijk landschap. Zeker in de lente, wanneer de fruitbomen in volle bloei staan. In de herfst zijn het leveranciers van heerlijk vers fruit. In een boomgaard komen tal van dieren voor. De meest opvallende zijn de vogels die in de boomgaard broeden en/of hun voedsel vinden.

Cursus

Het Regionaal Landschap organiseert in 2018 een snoeicursus hoogstamfruit. 

Theorieles over de snoei

Dinsdag 20 februari 2018 om 19.30u 
Kasteel Tillegembos te Brugge via Domeindreef 1, pijlen 'streekhuis' volgen tot aan de parking van het kasteel 

Praktijklessen

Wintersnoei: zaterdagvoormiddag 24 februari 2018
Zomersnoei: zaterdagvoormiddag 8 september 2018

Inschrijven

Inschrijven door 45,00 over te schrijven op rekeningnummer BE 7609 1012 4905 95 met vermelding van je naam en snoeicursus. Na betaling ben je ingeschreven. Let op: de plaatsen zijn beperkt!

De aanleg

Het Regionaal Landschap Houtland helpt je bij de aanleg van jouw hoogstamboomgaard. Gezamenlijk bepalen we welke fruitboomsoorten kunnen worden aangeplant. We regelen voor jou de bestelling en levering van kwaliteitsvol plantgoed. 

Indien gewenst, kun je voor de aanplant van de hoogstambomen een beroep doen op landschapsarbeiders van een sociaal economiebedrijf waar we mee samen werken. 

Wanneer je ook dieren houdt in de boomgaard, kunnen we stevige boombeschermingen voorzien, die visueel weinig storend zijn.

Contacteer onze medewerker landschap voor meer informatie.

Link