Bijvriendelijk plantenpakket

  • Pluimvoetbij%20mannetje%20-%20henk%20wallays

Honingbijen, solitaire bijen, vlinders en zweefvliegen hebben één ding gemeen ze overleven bij gratie van nectar en stuifmeeldie vele planten bijna het jaar rond voorzien. 

Wil jij de bijen helpen, dan kan je jouw tuin omtoveren tot een bloemenpracht, van voor- tot najaar. Aan een gemillimeterd gazon hebben de bijen immers niets.
Je kan een hoekje ongemaaid laten, inzaaien of beplanten met bijenvriendelijke planten. Ook een klein balkon of voortuintje kan perfect bijenvriendelijk ingericht worden. Je krijgt er veel bezoek voor in de plaats, de perfecte gelegenheid om van nabij kennis te maken met deze vlijtige vliegers.

Regionaal Landschap Houtland verkoopt dit voorjaar een pakket van tien bijenvriendelijke planten die je tuin zal doen zoemen. Het pakket kost 20,00 euro. De wilde kruiden werden biologisch opgekweekt bij de Kruiderie te Beernem. Je steunt er een lokaal sociaal project mee.

Het pakket bevat volgende soorten*

* Biologische planten opkweken is werken met de natuur, het kan dus zijn dat er eens iets fout gaat. Indien een soort wegens omstandigheden niet voorhanden is, wordt een evenwaardig alternatief opgenomen in het pakket. Sowieso krijg je een pakket van 10 bijenvriendelijke vaste planten.

Afhaalmomenten

  • Beernem - Vrijdag 11 mei tussen 14u en 19u of zaterdag 12 mei van 10u tot 13u in de biowinkel van BES in PC Sint-Amandus, Reigerlostraat 10 te Beernem
  • Beernem - Zondag 20 mei tussen 9u en 16u op de plantenmarkt van TuinHier in OC De Kleine Beer, C. Marichalstraat 8 te Beernem
  • Torhout - Zondag 27 mei tussen 14u en 18u aan de stand van het Regionaal landschap Houtland op Feest in 't Groen, Amazonestraat te Torhout
  • Brugge - Zondag 27 mei tussen 11u en 17u op de stand van het Regionaal landschap Houtland op Heerlijk Brugge in het Astridpark

Bestellen

Bestellen kan tot 2 dagen voor de gewenste afhaaldatum. Je bestelling is definitief na overschrijving van het juiste bedrag op rekeningnummer BE76 0910 1249 0595 met vermelding van je 'naam' en 'bijenpakket'.

Vul het bestelformulier hier in.

Flyer A5 Bijenvriendelijke Planten 150dpi 180601