Nieuws

Organiseer een activiteit op Dag van de Trage Weg 2020


Doe mee en organiseer ook in jouw buurt een activiteit. Alle tragewegenliefhebbers, organisaties of verenigingen kunnen deelnemen: van wandel- of sportclub tot jeugdbeweging, van natuurorganisatie tot wijkcomité, van fietsersbond tot erfgoedkring. Het is nog afwachten welke maatregelen gelden in oktober, maar in principe zijn diverse activiteiten op, langs en over trage wegen mogelijk: een verhalennamiddag, een proefwandeling met mobiele fruitpers, kleine onderhoudswerken aan een pad, houtkantenbeheer, een verkennende tocht enz.

Dagvandetrageweg2020

Elk jaar zetten vele wandelaars, fietsers en ruiters in ons land trage wegen in de kijker tijdens het actieweekend Dag van de Trage Weg. Het is een toonmoment voor favoriete wegjes, gewaardeerde paden en populaire trajecten. Tegelijk benadrukken organisatoren en deelnemers het belang van veilige en aangename trage wegen voor iedereen. Dit jaar gaat Dag van de Trage Weg door op 17-18 oktober.

De coronacrisis toont nóg meer de waarde van trage wegen. Wandelen, joggen of fietsen is belangrijk voor de gezondheid. Mensen komen buiten, ontdekken ongekende paden en wegjes en hebben deugd van een eenvoudige wandeling of fietstocht.

Laat je inspireren op de website, organiseer één van de vele activiteiten in Vlaanderen en reken op ondersteuning en bekendmaking door Trage Wegen vzw. Vragen? Ideeën voor veilige activiteiten in coronatijden? Neem contact op via mail of 09 331 59 26.