Nieuws

Vensters op het Landschap


Samen met Toerisme Brugs Ommeland hebben we een 49 kilometerlange fietsroute uitgestippeld op het fietsnetwerk. Onderweg gluur je door vensters naar typische landschappen in het Houtland. Op 9 plaatsen staat een kunstig stalen venster opgesteld. In deze staalplaten is een rechthoek uitgesneden. Via de doorkijk wordt je aandacht op een landschapselement gericht. In de vensters heeft dichter Geert De Kockere een 'litenatuurtje' gebrand. Een kort gedichtje dat de landschapsthema's begeleidt.

Kaarten te verkrijgen in de toeristische dienst van Oostkamp, Beernem, Zedelgem, Tolhuis Brugge, Bezoekerscentrum Bulskampveld en Bezeokerscentrum Beisbroek

Dscn1288

AfficheDe 49 kilometerlange verbindt Beisbroek met het Bulskampveld. De fietstocht brengt je langsheen een hoogstamboomgaard, een wadi, een ven, een weerhaag, de Ringbeek, de Bornebeek, een kikkerpoel, knotwilgen, heide, dreven en wastinelandschap.

Langsheen de route vind je enkele parels uit on Brugs Ommeland: het Natuurcentrum Beisbroek, de Priorij van OL Vrouw van Bethaniƫ, de Sint-Andriesabdij van Zevekerke.

De fietskaart is verkrijgbaar voor 2 euro in Het Tolhuis, de toeristische diensten van Beernem, Oostkamp en Zedelgem, de bezoekerscentra Beisbroek en Bulskampveld.

Veel fietsplezier!