Nieuws

Ik wil bebossen


auteur - 1 januari 2018

ikwilbebossen.be is een initiatief van de Vlaamse Bosgroepen en Regionale Landschappen.

Er zijn weinig zaken zo bevredigend als het aanplanten van een nieuw bos. En juist dat is hard nodig in het sterk verstedelijkt en versnipperd Vlaanderen.  Op ikwilbebossen.be vind je meer informatie over waarom bossen zo belangrijk zijn voor de maatschappij en wat jij kan doen om te helpen meer bossen aan te planten.

Lees meer ... Foto 1

Dag van de Trage Weg


auteur - 20 mei 2018

Elk jaar in de herfst vindt Dag van de Trage Weg plaats. Duizenden wandelaars, fietsers, ruiters, kinderen en buitenmensen trekken de wegjes en paadjes op. Van de Westhoek tot het Maasland, in het groen en in de stad, langs authentieke landwegen en nieuwe tracés. Dag van de Trage Weg is hét uithangbord voor veilige en aangename trage wegen in ons land.

Dit jaar vindt het nationaal campagneweekend plaats op 20 en 21 oktober 2018! 

Lees meer ... Dagvdtrageweg

Licht op Natuur


auteur - 5 september 2018

Wie er al eens ‘s avonds of ‘s nachts passeerde, heeft het zeker gemerkt: aan de nieuwe spoorwegbrug in Moerbrugge is -op advies van Regionaal Landschap Houtland- een speciaal type wegverlichting geïnstalleerd. 

Het gebruikte licht is uniek omdat het twee eigenschappen combineert: het valt nog binnen het optimale bereik van het menselijke oog en het heeft geen afschrikkend effect op vleermuizen. 

Lees meer ... Licht Op Natuur

Meer nieuws