Nieuws

Groen is goed voor psychische gezondheid


auteur - 1 maart 2019

Uit een artikel dat recent verscheen in het wetenschappelijk tijdschrift Eos blijkt dat kinderen die in stad opgroeien 55 procent meer kans hebben om een psychische stoornis te ontwikkelen dan de kinderen die op het platteland wonen.
Dit blijkt op uit een Deense studie waarbij data van 900 000 Denen werd bekeken. Met satellietbeelden werd de omgeving waar de ze tot hun tiende opgroeiden in kaart gebracht.

Het volledige artikel kan je hier nalezen.

Lees meer ...

Vensters op het Landschap


auteur - 24 juli 2019

Samen met Toerisme Brugs Ommeland hebben we een 49 kilometerlange fietsroute uitgestippeld op het fietsnetwerk. Onderweg gluur je door vensters naar typische landschappen in het Houtland. Op 9 plaatsen staat een kunstig stalen venster opgesteld. In deze staalplaten is een rechthoek uitgesneden. Via de doorkijk wordt je aandacht op een landschapselement gericht. In de vensters heeft dichter Geert De Kockere een 'litenatuurtje' gebrand. Een kort gedichtje dat de landschapsthema's begeleidt.

Kaarten te verkrijgen in de toeristische dienst van Oostkamp, Beernem, Zedelgem, Tolhuis Brugge, Bezoekerscentrum Bulskampveld en Bezeokerscentrum Beisbroek

Lees meer ... Dscn1288

Brugge tekent het Europese Burgemeestersconvenant


auteur - 19 juni 2020

Stad Brugge ondertekent het Europese burgemeestersconvenant 2020-2030 en lanceert daarvoor de campagne ‘Zorgen voor morgen begint vandaag/teken voor de toekomst’.
Een van de meest uitdagende doelen is het in de hand houden van de klimaatveranderingen wereldwijd. Ondertussen is algemeen geweten dat deze klimaatveranderingen een bijzondere impact kunnen hebben op onze directe leefomgeving. Ook in Brugge zijn deze ontwikkelingen voelbaar, met als meest recente voorbeeld de droogte van de afgelopen weken.

Lees meer ... Convenant

Strijd mee tegen voedselverspilling!


auteur - 23 juni 2020

Wist je dat een Vlaams huishouden gemiddeld voor voedsel ter waarde van 369 euro verspilt per jaar (88kg/jaar)? Voedselverlies vermijden is dan ook een belangrijk thema in Brugge Smaakt, de duurzame voedselstrategie van Stad Brugge i.s.m. Brugs Food Lab. 

Met succes werd het voedselverlies in Brugse zorginstellingen gereduceerd. Nu wil Stad Brugge zich ook richten naar alle Brugse gezinnen daarvoor zoekt ze 50 ambassadeurs!

Lees meer ... Foodwinners

Pasar zomert in de provincie West-Vlaanderen


auteur - 1 juli 2020

Het is al jaren een zomerse traditie: Pasar-afdelingen kiezen de zomermaanden om samen te wandelen of te fietsen langs de meest verrassende plekjes in eigen streek.

Lees meer ... Pasar

Meer nieuws