Kalender

Oog in oog met wilde bijen in Tillegem


Een bij-zondere lezing door Joeri Cortens over wilde bijen en hun boeiende leefwereld. Gevolgd door een begeleide wandeling langs de bloemenweiden van het domein.

Tillegem Vj2020 Yv (2)

Wist je dat deze zachtaardige beestjes zelden steken? En dat ze solitair leven en elk een eigen nestje maken? Dat ze als geen ander bessenstruiken, fruitbomen en andere gewassen bestuiven? Nuttige diertjes dus, die we niet kunnen missen. Daarom laten we ons inspireren met heel wat praktische tips en ideeën voor een bijvriendelijke omgeving! We 'zoemen' uiteraard ook in op de wilde bijen. Het zijn verhalen over verleiding en bedrog, metselaars en behangers, pluimvoeten en slobkousen, macho’s en huisvrouwen. Nadien kun je rond het kasteel de verschillende bloemenweides bezoeken met een gids.

Wanneer?

Zaterdag 5 juni 2021
10u-12u: Lezing Joeri Cortens in Kasteel Tillegem te Brugge
12u-13u: Begeleide wandeling langs bloemenweides rond het kasteel (bij goed weer)

Kostprijs?

8 euro

Info en inschrijven?

Via deze link kun je inschrijven bij VELT. Het aantal plaatsen is beperkt.

Corona? 

Alles verloopt met inachtneming van de geldende corona-maatregelen, en uiteraard onder voorbehoud van eventuele verstrengingen. Bij een eventuele afgelasting wordt het inschrijvingsbedrag volledig terugbetaald.

Dit is een organisatie van Regionaal Landschap Houtland, VELT Brugge en de Nationale Boomgaardenstichting VZW, i.h.k.v. de Week van de Bij. Meer info op www.weekvandebij.be