Kalender

Cursus Wilde bijen


Dit voorjaar krijg je de unieke kans om kennis te maken met de boeiende bijenwereld in je eigen omgeving. 

Slobkousbij

Tijdens deze wilde bijencursus zal je verhalen horen over verleiding en bedrog, metselaars en behangers, pluimvoeten en slobkousen, macho’s en huisvrouwen.Wist je dat deze zachtaardige dieren niet steken? En dat ze graag in hun eentje een nestje maken maar ook sociaal kunnen zijn? En dat ze als geen ander bessenstruiken, fruitbomen en andere gewassen bestuiven? Reden te meer om te zorgen dat deze dieren zich bij ons thuis voelen. 

De vier theorielessen gaan door op maandagavond 8, 15, 22 en 29 maart telkens van 19.00u tot 21.30u in het SWOK, Ooststraat 4 in Staden en voor de drie excursies zwermen we op zaterdag uit naar zoemrijke locaties in midden West-Vlaanderen. 

De cursus is helaas volzet, komende jaren zullen in onze regio zeker en vast nog cursussen georganiseerd worden. Houd dus onze website en facebook in de gaten.

Deze cursus kadert in het PDPO project Kruisbestuivers, een samenwerking tussen Stad-Land-schap ’t West-Vlaamse hart, Regionaal Landschap Houtland, Inagro en de gemeente Knokke-Heist en geniet hierbij van ondersteuning van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling.

Logobanner Kruisbestuivers