Kalender

Internationale nacht van de vleermuis


Op vrijdag 23 augustus organiseren Kinderboerderij De Zeven Torentjes, Regionaal Landschap Houtland en de Vleermuizenwerkgroep West-Vlaanderen kinderworkshops over vleermuizen en een avondwandeling voor iedereen.

Vilda Watervleermuis In Boomholletje A3

Kinderboerderij De Zeven Torentjes, Canadaring 41, Brugge

Kinderworkshops

Van 16u tot 18u komen kinderen van alles te weten over deze vliegende zoogdieren. Dit gebeurt aan de hand van verschillende workshops. De activiteiten zijn geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

De kinderen kunnen, op de dag zelf, kiezen uit volgende workshops:

- Knutselen met Vlerk (6-9 jaar): boetseren en vleermuizen knutselen.
- Op ontdekkingsreis met Vlerk (6-12 jaar): via onze zintuigen maken we kennis met vleermuizen.
- Koken met Vlerk (6-12 jaar): koekjes bakken en springhaan proeven.
- Vlerk op de toneelplanken (6-12 jaar): toneelstuk in elkaar steken en spelen voor de groep.
- Vlerk, de vleermuis (10-12 jaar): via allerlei leuke spelen kom je meer te weten over vleermuizen.

Inschrijven

Kinderen kunnen op de dag zelf kiezen welke workshop ze willen volgen. Je dient je wel in te schrijven via de kinderboerderij met vermelding van de naam van het kind, de leeftijd en een telefoonnummer waarop je bereikbaar bent op de dag zelf. Inschrijven kan ook telefonisch op het nummer 050 354043.

De workshops zijn gratis!

Avondwandeling

Vanaf 19u45 ben je welkom in de kinderboerderij. Na een welkomstwoordje starten we de avond met een presentatie en kortfilm over vleermuizen.
Voor de kinderen, die willen, is er tijdens dit eerste deel een rondleiding op de kinderboerderij en/of er wordt geknutseld.

Tegen 20u45 is het donker genoeg en vertrekken we in groepen met verschillende gidsen richting Steenbrugse bosjes. We zijn terug aan de kinderboerderij tegen 22u00 waar een afsluitende drankje op je wacht.

Inschrijven

Voor de avondwandeling hoef je niet in te schrijven. Ook de wandeling is gratis!

Meer info over deze activiteit

Dieter Willems

Deze activiteit kwam tot stand met de steun van de provincie West-Vlaanderen, Vlaanderen en het Europees Intereg Microproject Chiro'act