Kalender

Op zoek naar wilde bijen in het Brugse dopheidereservaat


Regionaal Landschap Houtland organiseert i.s.m. Aculea twee bijenexcursies in het Brugse Ommeland. De Brugse heidegebieden zijn ideale plaatsen om op zoek te gaan naar solitaire bijen. Op deze excursies gaan we dieper in op hun leefwereld.

Pluimvoetbij Mannetje   Henk Wallays

De excursies zijn gericht op natuurliefhebbers die willen bijleren over de determinatie en veldkenmerken van wilde bijen. Een basiskennis is mooi meegenomen, doch niet vereist. Weet wel dat er op de excursie niet veel van wandelen in huis komt. We zoeken naar goede plekjes, vangen bijen met een netje en proberen die onder deskundige begeleiding op naam te brengen.

Er is een korte inleiding voorzien over het gebied. Daarna trekken we de heide in (Beisbroek en Rode-dopheidereservaat).

Eigen lunch zelf te voorzien. Breng gerust ook je vangnetje, potjes en determinatiegids mee indien je die hebt. We voorzien ook zelf wat materiaal. Aansluiting vanaf de middag is mogelijk.

Bij zeer slecht weer kan de excursie afgelast worden wegens geen bijenactiviteit.

We starten om 10 uur en eindigen om 17 uur . De activiteit is gratis, maar inschrijven is noodzakelijk. Graag een mailtje naar Yannick Verstraete

Begeleider : Jens D’Haeseleer (Natuurpunt studie)

Info en vragen : Yannick Verstraete (Regionaal landschap Houtland - 0484 948205)

Plaats van afspraak : Domein Beisbroek - Parking Diksmuidse heerweg (tussen Zeeweg en E40) 

WC niet in de nabije omgeving.

Deze activiteit wordt georganiseerd in het kader van het Interreg-project SAPOLL en geniet steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.