Kalender

Biebabeloela


Het feest naar aanleiding van de opening van de bijentuin, Biebabeloela, zal gepaard gaan met workshops en rondleidingen, een productenmarkt, speelplezier en muzikale omkadering door Campo Solar.

Lees meer ... Bijentuin Damme

Op zoek naar wilde bijen in Doeveren


Regionaal Landschap Houtland organiseert i.s.m. Aculea twee bijenexcursies in het Brugse Ommeland. Natuurgebied Doeveren komt eerst aan de beurt. Op deze excursies gaan we op zoek naar solitaire bijen en wordt er dieper ingegaan op hun leefwereld.

Lees meer ... Pluimvoetbij Mannetje   Henk Wallays

’t West-Vlaams Bushcraftweekend


Bushcraftweekend van 31 mei t.e.m. 2 juni

Slapen in het bos, vuur maken, koken op een kampvuur,… Dit alles vanuit een respectvolle houding voor wat de natuur ons biedt.

Lees meer ... Bushcraft

Op zoek naar wilde bijen in het Brugse dopheidereservaat


Regionaal Landschap Houtland organiseert i.s.m. Aculea twee bijenexcursies in het Brugse Ommeland. De Brugse heidegebieden zijn ideale plaatsen om op zoek te gaan naar solitaire bijen. Op deze excursies gaan we dieper in op hun leefwereld.

Lees meer ... Pluimvoetbij Mannetje   Henk Wallays

Internationale nacht van de vleermuis


Op vrijdag 23 augustus organiseren Kinderboerderij De Zeven Torentjes, Regionaal Landschap Houtland en de Vleermuizenwerkgroep West-Vlaanderen kinderworkshops over vleermuizen en een avondwandeling voor iedereen.

Lees meer ... Vilda Watervleermuis In Boomholletje A3