Kalender

Bosbaden of shinrin-yoku


Shinrin-yoku of bosbaden is een beleving op het tempo van de natuur. Kuier, struin, focus op de natuur en observeer wat je hoort, ziet, ruikt, voelt. 

Lees meer ... Bosbaden

Op ontdekking in het Fort van Beieren


Reis terug naar het verleden tijdens deze ontdekkingstocht in het domein van het Fort van Beieren. In deze aarden vesting uit de 18de eeuw vind je talloze wallen, weiden en bos die spreken van rijk verleden. Geniet bovendien van de prachtige populieren die er de dreven sieren.

Lees meer ... Fort Van Beieren

Op ontdekking in domein d’Aertrycke


Ontdek het sprookjesachtige domein d’Aertrycke. Struin door het prachtige kasteelbos en maak er kennis met de fauna en flora in het domein. Geniet bovendien vanuit het boothuis van het uitzicht op het neogotische kasteel d'Aertrycke.

Lees meer ... D'aertrycke

Bijzondere bomen in d'Aertrycke


Bomen maken al eeuwen indruk op de mens, maar weet jij al hoe bomen communiceren of een eigen ecosysteem maken? Met fascinerende verhalen en spraakmakende weetjes vergroot de gids vast jouw bewondering voor bomen!

Lees meer ... Bijzondere Bomen

Natuurleuk in Tillegem


Hoera voor de week van het bos! Doe op verschillende plaatsen in het bos van Tillegem leuke experimentjes of speel spelletjes om de natuur op een andere manier te leren kennen.

Lees meer ... Natuurleuk Tillegem