Nieuws

Speelnatuur in Baliebrugge


Regionaal landschap Houtland heeft samen met de gemeente Oostkamp, kinderopvang Stekelbees en het oudercomité van de plaatselijke basisschool een saai grasveldje omgetoverd tot een avontuurlijk speelterrein!

Baliebrugge

Reeds jaren promoot het Regionaal Landschap Houtland het belang van speelnatuur voor kinderen. Wat begon als een klein bijproject groeide uit tot een deel van onze missie. Waar we maar kunnen proberen we beleidsmakers, jeugddiensten, kinderopvang , scholen,... te overtuigen om af te stappen van het klassieke speelterrein.

Ook het oudercomité van Baliebrugge wou iets doen aan het saaie grasveldje van de kinderopvang. Samen gingen we rond tafel zitten met hen, de kleuterjuffen en de kinderopvang. Na een brainstorm maakte het regionaal landschap een vlekkenplan op. Afspraken werden gemaakt over wie wat zou doen en betalen.  Na een proces van een jaar konden we samen op 12 maart met vele vrijwillige handen een heel mooi speelterrein tot stand brengen. En dit ter eer en glorie van alle kinderen die er komen spelen!

Baliebrugge Voor  Baliebrugge Na 1  Baliebrugge Na 2

Wie interesse heeft in het project en zelf aan de slag wil op zijn terrein kan ons steeds contacteren. een mailtje naar Dieter Willems, sociaal-agogische medewerker volstaat.