Nieuws

Bijenvriendelijke tuinen in Beernem


auteur - 30 maart 2016

Beernem is al langer dan vandaag begaan met het welzijn van haar bijen. Na het bijencharter en de succesvolle bloembollenactie vorig jaar zet de bijenwerkgroep nu bijenvriendelijke tuinen en terreinen in de kijker. Als je van jouw perceel een pesticidenvrije bloemenrijkdom maakt, krijg je van de gemeente Beernem het label 'bijen-vriendelijke tuin'. Iedereen kan meedoen: inwoners, bedrijven, landbouwers, scholen en verenigingen. Het bordje kun je zichtbaar ophangen en zo je buren warm maken. Doe mee en samen maken we van Beernem een bloeiende en zoemende gemeente!

Meer info vind je hier .

Wil je meer weten over de Beernemse bijenwerkgroep, neem dan contact op met Yannick Verstraete

Lees meer ... Bijen Vriendelijke Tuin Beernem2016

Speelnatuur in Baliebrugge


auteur - 12 maart 2016

Regionaal landschap Houtland heeft samen met de gemeente Oostkamp, kinderopvang Stekelbees en het oudercomité van de plaatselijke basisschool een saai grasveldje omgetoverd tot een avontuurlijk speelterrein!

Lees meer ... Baliebrugge

Paarden in het landschap


auteur - 5 juli 2016

De provincie Antwerpen kondigde dit voorjaar aan dat het werk wou maken van een betere landschappelijke omkadering van de paardenhouderij. In dat kader kunnen een aantal paardenhouders uit de Voorkempen, hobbyisten en professionelen, beroep doen op advies en financiële steun om hun bedrijf beter in te kleden in het landschap door een groen-aanplanting. Gedeputeerde van Landbouw Ludwig Caluwé ziet in paardeneigenaars een belangrijke partner om samen te werken aan een mooi landschap. Zijn collega bevoegd voor Regionale Landschappen, Rik Röttger, benadrukt de ecologische meerwaarde van groen rond paardenweiden en -stallen.

Meer info vind je op de webpagina van VILT.

Lees meer ... Haag

Graafwerken in het Houtland


auteur - 15 juli 2016

Naast het opwaarderen van ons landschap door de aanplant van hagen, heggen, (knot)bomen & hoogstamfruit, werkt het Regionaal Landschap ook aan de aanleg van kleine of grotere natuurlijke waterelementen (poelen, laantjes, ven…) of de (her) inrichting van walgrachten op historische sites bij landbouwers en particulieren.

Omwille van de ongunstige weersomstandigheden in het voorjaar, werden heel wat van de geplande inrichtingswerken uitgesteld. Maar nu het langzaam weer wat droger wordt is het alle hens aan dek!

Lees meer ... Na (1)

Meer nieuws