Nieuws

Scharrelkids


auteur - 29 september 2014

De Westvlaamse regionale landschappen werken met de provincie West-Vlaanderen en het Centrum voor Natuureducatie samen om ouders bewust te maken van het belang van buiten spelen. Dit gebeurt aan de hand van verschillende workshops gegroepeerd onder de titel 'SCHARRELKIDS'.

Lees meer ... Scharrelkids

Project Wild Thing


auteur - 27 mei 2015

Sinds 18 februari speelt in verschillende zalen in ons land de film ‘Project Wild Thing’. Filmmaker David Bond maakte zich zorgen over de tijdsinvulling van zijn kinderen. Een hele generatie kinderen vervreemdt van de natuur en buiten spelen is eerder uitzondering dan regel. In een poging om kinderen terug de natuur te leren kennen, start hij een promocampagne op.

Lees meer ... Project Wild Thing

NME achter de schermen


auteur - 26 mei 2015

Inspiratie opdoen bij andere centra met een natuur- en milieueducatieve werking

Tijdens 'NME achter de schermen' kijken we naar de NME-werking bij andere centra. Je krijgt een unieke kijk in de keuken, doet nieuwe ideeën op en krijgt uitgebreid gelegenheid om van gedachten te wisselen met medewerkers in de NME-sector.

Lees meer ... Cvn

Energie uit hout


auteur - 17 augustus 2015

Hout is een (vaak lokaal) aanwezige schone en goedkope energiebron. De energie die op die manier uit het landschap kan worden gehaald, ondersteunt niet alleen landschapsonderhoud op lange termijn maar stimuleert ook de biodiversiteit. Wil je meer weten over de valorisatie van houtige biomassa in de landbouw? Doorblader dan zeker deze brochure.

Lees meer ... Meersenlandschap

Chirohuis De Karmel vernieuwd


auteur - 1 juli 2015

Het Chirohuis De Karmel werkt samen met het Regionaal Landschap Houtland om hun buitenomgeving speelvriendelijker, uitdagender en avontuurlijker te maken voor de kinderen.

Lees meer ... De Karmel (1)

Meer nieuws